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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoVIVAS, M. J. C.; BARROS, M. L. de. Contribuicao para a pesquisa de resistencia a Macrophomino phaseolina em cultivares de girassol. Lisboa: Instituto de Investigacao Cientifica Tropical, 1992. 35p. il. (IICT. Ciencias Agrarias. Comunicacoes, 9)

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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2.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, M. E.; ALVES, R. M.; FREITAS, M. S. M.; VIÉGAS, I. de J. M.; CHAVES, S. F. da S.; PEÇANHA, D. A.; VIVAS, M. Selection of cupuassu tree clones for fruit quality. Revista Brasileira de Ciências Agrária, v. 17, n. 2, e1948, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCARIAS, C. M. de O.; GRAVINA, G. do A.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, R. G.; VIVAS, M.; VIANA, A. P. Predição de ganhos genéticos via modelos mistos em progênies de café Conilon. Coffee Science, Lavras, v. 11, n. 1, p. 39-45, jan./mar. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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4.Imagem marcado/desmarcadoGERHARDT, I. F. S.; AMARAL JÚNIOR, A. T. do; PENA, G. F.; GUIMARAES, L. J. M.; LIMA, V. J. de; VIVAS, M.; SANTOS, P. H. A. D.; FERREIRA, F. R. A.; FREITAS, M. S. M.; KAMPHORST, S. H. Genetic effects on the efficiency and responsiveness to phosphorus use in popcorn as estimated by diallel analysis. Plos ONE, v. 14, n. 5, e0216980, May 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSTIDA, W. F.; ALMEIDA, B. de O.; DAHER, R. F.; MORAES, C. R. de O.; VIDAL, A. K. F.; FREITAS, R. S.; TARDIN, F. D.; MENEZES, B. R. da S.; FURLANI, E. P.; VIVAS, M. Effect of nitrogen and potassium fertilization doses on elephant-grass genotypes for energy purposes. Journal of Agricultural Science, v. 10, n. 10, p. 446-459, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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6.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, E. V.; DAHER, R. F.; GRAVINA, G. de A.; VIANA, A. P.; ARAUJO, M. do S. B. de; OLIVEIRA, M. L. F.; VIVAS, M.; MENEZES, B. R. da S.; PEREIRA, A. V. Repeatability estimates and minimum number of evaluations for selection of elephant-grass genotypes for forage production. Bioscience Journal, v. 36, n. 1, p. 30-41, Jan./Feb. 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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7.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, E. V.; DAHER, R. F.; SANTOS, A. dos; VIVAS, M.; MACHADO, J. C.; GRAVINA, G. D. A.; SOUZA, Y. P. de; VIDAL, A. K.; ROCHA, A. D. S.; FREITAS, R. S. Selecting elephant grass families and progenies to produce bioenergy through mixed models (REML/BLUP). Genetics and Molecular Research, v. 16, n. 2, 2017. 12 p.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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8.Imagem marcado/desmarcadoCRUZ, L. L. da; GONÇALVES, G. M. B.; GLÓRIA, L. de L.; PEREIRA, S. M. de F.; CARLOS, L. de A.; VIVAS, M.; PEREIRA, M. G.; OLIVEIRA, D. B. de. Phenolic compounds, carotenoids, and antioxidant activity in a super-sweet corn hybrid. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02663, 2022. Título em português: Compostos fenólicos, carotenoides e atividade antioxidante em híbrido de milho superdoce.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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9.Imagem marcado/desmarcadoVIDAL, A.-K. F.; DAHER, R. F.; FREITAS, R. S.; STIDA, W. S.; LEDO, F. J. da S.; SILVA, V. B. da; ENTRINGER, G. C.; TARDIN, F. D.; GRAVINA, G. de A.; VIVAS, M.; SOUZA, A. G. de; AMBRÓSIO, M.; SANTANA, J.-G. da S.; FARIASA, J. E. C. Growth curve in elephant grass genotypes based on morpho-agronomic traits for energy production. Chilean Journal of Agricultural Research, v. 82, n. 1, p. 78-87, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Milho e Sorgo.

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10.Imagem marcado/desmarcadoCRUZ, D. P. da; GRAVINA, G. de A.; VIVAS, M.; ENTRINGER, G. C.; SOUZA, Y. P. de; ROCHA, R. S.; JAEGGI, M. E. P. da C.; ALBUQUERQUE, D. P.; AMARAL JUNIOR, A. T. do; GRAVINA, L. M.; ROCHA, M. de M.; SILVA, R. de K. G. da. Combined selection for adaptability, genotypic stability and cowpea yield from mixed models. Ciência Rural, Santa Maria, v. 51, n. 9, e20200540, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  07/07/2022
Data da última atualização:  30/01/2024
Autoria:  CRUZ, L. L. da; GONÇALVES, G. M. B.; GLÓRIA, L. de L.; PEREIRA, S. M. de F.; CARLOS, L. de A.; VIVAS, M.; PEREIRA, M. G.; OLIVEIRA, D. B. de.
Afiliação:  LARISSA LEANDRO DA CRUZ, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE DARCY RIBEIRO; GABRIEL MORENO BERNARDO GONÇALVES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE DARCY RIBEIRO; LORENA DE LIMA GLÓRIA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE DARCY RIBEIRO; SILVIA MENEZES DE FARIA PEREIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE DARCY RIBEIRO; LANAMAR DE ALMEIDA CARLOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO JOÃO DEL-REI; MARCELO VIVAS, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE DARCY RIBEIRO; MESSIAS GONZAGA PEREIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE DARCY RIBEIRO; DANIELA BARROS DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE DARCY RIBEIRO.
Título:  Phenolic compounds, carotenoids, and antioxidant activity in a super-sweet corn hybrid.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02663, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2022.v57.02663
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Compostos fenólicos, carotenoides e atividade antioxidante em híbrido de milho superdoce.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to determine the total carotenoids, total phenolics, and antioxidant activity of 'UENF SD 08' (super-sweet corn) and to compare them with those of 'UENF50611' (field corn). The total carotenoid content was determined according to Rodriguez-Amaya, the total phenolic content by the Folin-Ciocalteau method, and the antioxidant activity by the 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) free-radical scavenging method. For 'UENF SD 08', the average values were: 936.76±16.34 ug 100 g-¹ for carotenoids, 346.0±3.80 mg 100 g-¹ for phenolics, and 45.53±0.01% for antioxidant activity. For UENF50611, the average values were: 1,173.38±21.66 ug 100 g-¹ for carotenoids, 563.33±7.97 mg 100 g-¹ for phenolics, and 59.82±0.11% for antioxidant activity. UENF50611 showed a higher antioxidant activity observed due to its higher levels of carotenoids and phenolic compounds; however, the values observed for the 'UENF SD 08' super-sweet corn are within the ranges already described in the literature. 'UENF SD 08' contains a lower concentration of carotenoids and phenolic compounds than 'UENF50611', its nonmutant genetic background. However, the super-sweet corn 'UENF SD 08' has agronomic advantages, is considered a source of the evaluated secondary metabolites, and its consumption can contribute to a diet with a higher content of antioxidants. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi determinar os carotenoides totais, os fenólicos totais e a atividade antioxidante de ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Antioxidante; Carotenóide; Composto Fenólico; Milho Doce; Milho Hibrido; Zea Mays.
Thesaurus NAL:  Antioxidant activity; Carotenoids; Corn; Genetic background; Hybrids; Phenolic compounds; Secondary metabolites.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144524/1/Phenolic-compounds-carotenoids-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65942 - 1UPEAP - DD
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